Thursday, November 11, 2010

tenang

Hari yang indah. hati yang tenang. sejak semalam, hati saya tenang. ada silaturrahim yg kembali terjalin. jauh disudut hati saya mengucapkan syukur yg tidak terhingga.

saya juga lega kerana en suami telah selamat menduduki exam semalam. wpun keputusannya belum lagi kami ketahui, saya sudah amat bersyukur bila dia tidak demam atau sakit pada hari yg penting itu. saya berdoa semoga keputusan yg baik akan menyebelahi kami. InsyaAllah..

Pagi tadi saya bertemu dgn seseorg yg mpy pengaruh yg tersendiri dlm hidup sy. berbual dgnnya terasa damai di hati. Alhamdulillah saya mendapat sedikit kekuatan untuk meneruskan perjuangan yg masih panjang ini...

Banyak yg menggembirakan sejak akhir2 ini.. Alhamdulillah.. hari ini sekali lagi saya menerima hadiah perkahwinan. perfume yg saya rasa agak mahal juga harganya dan jika diberi pilihan, saya akan fikir panjang sebelum membuat keputusan utk membelinya dengan duit sendiri..hehe...walaupun sudah hampir 2 bulan kami diijabkabulkan.. rezeki Allah tidak pernah putus.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah...

Hari ini juga ada sejarah yg tercipta. ada pertemuan yg langsung tidak saya jangka. memberi sedikit kejutan dan mengundang senyuman. kata org bumi ini luas... tetapi siapa dapat membaca takdir yg tertulis dlm hidup manusia? sejujurnya ketika mata ini menangkap raut wajah si empunya diri, ada sedikit getaran dalam hati saya.. tapi saya tidak tahu mengapa? mungkin ini ujian kecil hari ini.. tidak mengapalah.. ada sejarah yg mungkin tidak sesuai lagi untuk dibicarakan... ada kisah yg hanya akan memakan diri jika cuba diungkaikan... saya patut lebih bersyukur dan gembira dengan apa yg saya miliki hari ini.. =)

Malam ini saya sudah fikirkan menu yg akan dimasak. mungkin kue tiaw tom yam.. utk pagi esok pula teringin nak buat sambal ikan nyiur utk dimakan bersama nasi impit. hehehe...menjadi ke tak ni... minggu lepas dah tengok mak mertua masak tetapi versi yg dimasak bersama kerisik. yg ni saya nak cuba yg plain dan lebih simple... harap menjadi.. ;)

No comments:

Post a Comment